Sert Dolgu Uygulamaları Sonrası Birleştirme Kaynağı

28/1/2020
Sosyal medya'da paylaş:

Sert Dolgu Uygulamaları Sonrası Birleştirme Kaynağı

Sert dolgu uygulamalarının temel amacı, abrazyon, adhezyon (metal-metale sürtünme), darbe, korozyon, kavitasyon gibi aşındırıcı etkenler altında çalışan parçaların ömürlerini uzatmaktır. Bu tür aşınma tipleri, çimento, termik santraller, demir-çelik, maden, cam, geri dönüşüm sanayii gibi birçok sektörde karşımıza çıkabilir.

Aşınmayı engellemek için, aşınma plakaları tercih edilebilir veya önleyici-koruyucu sert dolgu kaplama kaynakları gerçekleştirilebilir. Büyük hacimli veya karmaşık tasarımlı parçalarda, aşınma ortamında çalışan parçalar veya aşınma plakaları parçalar halinde üretilerek kaynak yöntemiyle birleştirilmelidir.

Aşınma, malzemenin sadece belli bölgelerini etkileyebileceği gibi tüm yüzeyleri de etkileyebilir. Özellikle abrazyon, korozyon, kavitasyon gibi aşınma tipleri, çalışma ortamındaki parçaların tüm yüzeylerini etkileyebilir, hatta kaynak noktalarını dahi aşındırabilir.

Birleştirme kaynağında temel kriterler mekanik dayanıklılık ve sızdırmazlıktır. Bu nedenle kaynak sonrası elde edilen yüzey, aşınma plakalarının veya önleyici-koruyucu sert dolgu kaplama uygulamalarının aşınma ömrünü sağlamayabilir.

Aşınmaya direnç sağlamak amacıyla kaplanmış aşınma plakaları veya önleyici-koruyucu sert dolgu kaplama uygulamaları, birleştirme noktalarında aşınmaya yol açabilir. Yük altında çalışan parçaların dinamik veya statik etkilerle mekanik veya kimyasal özelliklerini yitirmesi, kırılmalara ve büyük bakım maliyetlerine neden olabilir.

Bu sorunları önlemek için, aşınma plakalarının birleştirme noktaları veya önleyici-koruyucu sert dolgu kaplama uygulamalarının kaynak noktaları, aşınma türüne uygun kaynak tüketim malzemesi (elektrod, tel, toz) ile güçlendirilmelidir.

Kaynak tüketim malzemelerinin seçimi ve daha fazla uygulama bilgisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya'da Paylaş: